Het grootste aanbod van Nederland in tijdschriften, TV-gidsen en kranten

  • De beste deals
  • Het grootste aanbod
  • Veilig betalen

    Privacy statement

    Wat is Bladen.nl?
    Bladen.nl, onderdeel van OMG/Netdirect, is een onafhankelijke aanbieder van abonnementen op kranten, tijdschriften en RTV-gidsen. Bladen.nl biedt tevens de mogelijkheid om via de website wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen met acties en een diversiteit aan aanbiedingen voor kranten, tijdschriften en RTV-gidsen.

    Dit privacy statement is van toepassing op al jouw aanvragen die tot stand zijn gekomen via Bladen.nl, intermediair tussen jou en de uitgever/organisatie van de aangevraagde titel. Daarnaast is dit privacy statement van toepassing op de gratis nieuwsbrief van Bladen.nl en op jouw bezoek aan de website en eventuele andere kanalen van Bladen.nl.

    Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG)
    Het is voor Bladen.nl enorm belangrijk dat uw gegevens op een zo correct mogelijke wijze en met grote zorgvuldigheid worden behandeld en beveiligd. Om die reden houdt Bladen.nl zich aan de regels die worden gesteld door de Algemene Vordering Gegevensbescherming (AVG).

    Doel verwerking persoonsgegevens
    Bladen.nl legt in het kader van haar dienstverlening jouw gegevens vast en gebruikt deze voor meerdere doeleinden. Als intermediair stuurt Bladen.nl deze gegevens door naar partijen waarvoor jouw gegevens zijn geworven. Daarnaast worden jouw gegevens gebruikt om je als nieuwsbriefabonnee op de hoogte te houden van producten en diensten die worden aangeboden via Bladen.nl of via zorgvuldig geselecteerde partners. Hierbij houdt Bladen.nl zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren, voor zover deze bij ons bekend zijn.

    Website
    Bladen.nl houdt algemene gegevens bij met betrekking tot het bezoekersgedrag. Dit gebeurt via eigen statistieken alsmede via Google Analytics. Het doel van het volgen van dit gedrag is om de website te kunnen optimaliseren naar de wensen van de bezoeker. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van zogenaamde cookies, welke eveneens worden ingezet om uw gebruikersgemak te optimaliseren. Dit zijn eenvoudige kleine bestandjes die op jouw computer worden geplaatst, waarin gegevens worden opgeslagen met betrekking tot jouw bezoekgedrag. Deze cookies worden o.a. gebruikt om de laatst bekeken titels bij te houden.

    Naast eigen cookies wordt tevens een cookie geplaatst van Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen maar alleen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

    Indien gewenst kun je via jouw browser de acceptatie van cookies uitschakelen. Dit heeft echter wel als gevolg dat bepaalde gekoppelde functionaliteiten niet meer werken op de site en via eventuele andere kanalen van Bladen.nl. Het merendeel van de functionaliteiten zal echter ook zonder cookies goed blijven werken. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor het verwerken van deze informatie.

    Nieuwsbrief
    Bladen.nl verstuurt geregeld een gratis nieuwsbrief aan bezoekers die zich hiervoor hebben ingeschreven. Hierbij worden alleen gegevens gebruikt die je vrijwillig hebt afgegeven tijdens inschrijving, verrijkingsacties, aanvragen en eventuele andere momenten.

    Uitwisseling van gegevens
    Voor de correcte verwerking van de data kan Bladen.nl de persoonsgegevens delen met derden (bijv. bedrijven waarbij je het (proef)abonnement hebt aangevraagd). Dit gebeurt op basis van een verwerkersovereenkomst. Gegevens worden verstrekt aan de navolgende derden:

    • Bedrijven die deel uitmaken van of gelieerd zijn aan Online Marketing Group
    • Initworks B.V. (developmentpartner die zorgt voor beveiligde en efficiënte systemen)
    • Buckaroo B.V. (partner die ervoor zorgt dat (iDEAL) betalingen gefaciliteerd en verwerkt worden)
    • Opdrachtgevers (uitgeverijen waarbij een (proef)abonnement is aangevraagd)

    Informatie over gegevensverwerking
    In het kader van de dienstverlening legt Bladen.nl gegevens vast in haar database ten behoeve van het gebruik van Bladen.nl en in deze Privacy Statement genoemde derden. De volgende gegevens kunnen vastgelegd worden:

    • Naam, adres, woonplaats, geslacht, geboortedatum, emailadres, telefoonnummer, IBAN rekeningnummer
    • Overige zaken voor zover wettelijk vereist of voor zover daarvoor toestemming is gegeven door jou

    Beveiliging persoonsgegevens
    Bladen.nl zorgt voor passende beveiliging van de persoonsgegevens die zij onder zich heeft, in lijn met de daarvoor geldende wettelijke eisen en richtlijnen.

    Bewaartermijn persoonsgegevens
    Bladen.nl bewaart persoonsgegevens, zoals vastgesteld door de AVG, 6 maanden.

    Uw privacyrechten
    Onder de AVG heeft iedereen een aantal rechten. Wij doen ons uiterste best om hier zo goed mogelijk aan te voldoen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het ons dan weten via het contactformulier op de website. Bladen.nl zal binnen enkele werkdagen reeageren. Je kunt jouw schriftelijke verzoeken sturen aan:

    Bladen.nl Zonnebaan 45 3542 EB Utrecht

    Bladen.nl heeft in het kader van de nieuwe privacy richtlijnen van de AVG een Functionaris Gegevensbescherming aangewezen die het proces bewaakt. De Functionaris Gegevensbescherming is te alle tijde beschikbaar voor aanvullende vragen via privacy@omg.nl.

    • Informatie en inzage: Je hebt het recht om te zien welke persoonsgegevens we van jou verwerken. We vertellen je dan ook graag meer over het hoe en waarom we die gegevens verwerken.
    • Rectificatie: Wanneer je denkt dat we incorrecte gegevens van jou hebben, kan je ons dit laten weten. Wij passen de gegevens dan aan.
    • Vergetelheid: Persoonsgegevens die wij van jou hebben kan je door ons laten verwijderen. Het kan zijn dat we voor andere doeleinden (administratie of ontdubbelen bijvoorbeeld) die gegevens dan nog wel moeten verwerken.
    • Beperking: Denk je dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je die verwerking ook laten beperken.
    • Bezwaar (verzet): voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kan je bezwaar indienen. Gaat het om marketing? Dan zullen we die verwerking zo snel mogelijk beëindigen.
    • Overdraagbaarheid: Dit is een nieuw recht onder de AVG om je persoonsgegevens over te (laten) dragen. Mocht je hier gebruik van willen maken, neem dan even contact met ons op.
    • Toestemming intrekken: bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mailings. Als je toestemming voor een andere verwerking wil intrekken, kun je contact met ons opnemen.

    Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Uitgaande links/verwijzingen
    Op de site en mogelijk ook via andere kanalen van Bladen.nl tref je links aan naar andere websites. Bladen.nl draagt geen verantwoordelijkheid met betrekking tot de omgang van jouw gegevens door dergelijke partijen. Lees hiervoor het privacy statement van deze partijen.

    Wijzigingen Privacy Statement
    Bladen.nl behoudt zich het recht voor om het Privacy Statement aan te passen indien daar aanleiding voor bestaat. Dergelijke wijzigingen kunnen te allen tijde zonder kennisgeving en met onmiddellijke ingang worden aangebracht. We raden je dan ook aan om dit Privacy Statement regelmatig te bekijken om volledig op de hoogte te blijven.